Durf jij jezelf bloot te geven?

 In Uncategorized

Op een zonnig terras geef je haar een stevige hand. Jullie eerdere speeddate avontuur werd beloond met een match. Een nieuwe afspraak was zo gemaakt en nu zien jullie elkaar in een sfeervolle, eeuwenoude stad. Haar slanke verschijning maakt je weer blij, net als op die bewuste ‘flits’ avond. Het liefst lach je voluit, maar nu blijft het bij een zuinige glimlach.

Op jouw manier ben je enthousiast. Is zij dat ook? Die gedachte overvalt je. Je wilt een goede indruk maken en tegen beter weten in, stel je haar onpersoonlijke vragen. Het ijs lijkt gebroken. Het verlengen van de drie speeddate minuten blijkt geen probleem. Zij is ook geïnteresseerd in jou. Althans, dat maak je op uit de persoonlijke vragen die zij zonder schroom aan je stelt.

Haar directheid brengt je van je stuk. Je verslikt je bijna in je tonic en beantwoord haar indringende vragen zo goed en kwaad als je kunt. Deze vrouw weet van wanten. “Sorry hoor, maar ik heb het idee dat je sociaal wenselijke antwoorden geeft”, hoor je even later niets vermoedend. Jezelf echt laten zien vind je lastig, want vindt zij je dan nog leuk? Of knapt ze af?

Na haar niets verhullende woorden, schraap je jouw keel en vraagt naar haar favoriete vakantiebestemming. Zorgvuldig kies je je woorden, maar de spanning in je lijf neemt alleen maar toe.

Elkaar leren kennen

Door sociaal wenselijke antwoorden leer je elkaar nauwelijks kennen, terwijl je dat wilt bij een date. Je doet niet alleen jezelf tekort, maar ook haar. Zij krijgt geen goede indruk van jou, waardoor je haar de kans ontneemt om jou te leren kennen. De klik tussen jullie krijgt zo geen schijn van kans.

Openheid

Zodra je tijdens een date laat zien waar je voor staat, wat je leuk, maar ook lastig vindt, onthul je een deel van jezelf. Jouw persoonlijkheid komt naar voren. Het gesprek verschuift van onpersoonlijk naar persoonlijk, wanneer je jezelf openstelt voor de ander. Je wilt de ander persoonlijk leren kennen, met al haar leuke en minder leuke kanten.

Klik

Het resultaat is een oprecht, bijzonder en intens gesprek, waar je thuis nog met een glimlach aan terugdenkt. Misschien ontdekken jullie wel overeenkomsten bij elkaar? Of delen jullie thema’s die een gevoel van vertrouwen scheppen? Die ingrediënten zorgen ervoor dat je het daten achter je laat en straks samen geniet van een liefdevolle relatie!

Kennismaking

Ik nodig je graag uit voor mijn ‘Vind je droomvrouwsessie’. Tijdens deze sessie geef ik je waardevolle adviezen die je direct kunt toepassen. Je krijgt hierdoor direct meer vertrouwen dat ook jij die leuke vrouw kunt vinden. De waarde van de ‘Vind je droomvrouwsessie’ is € 147,00 en is voor jou nu helemaal kosteloos.

Maak nu een afspraak via: https://www.vindjedroomvrouw.nl/zo-help-ik-je/

Showing 8 comments
 • Marieke Driebergen
  Beantwoorden

  Mooie blog en mooie tip om echt met elkaar te verbinden om elkaar zo te leren kennen.

  • Marc de Walle
   Beantwoorden

   Wanneer je elkaar leert kennen en verbinding maakt, vergroot je de kans op een klik. De kracht zit hem in de verbinding. Dank voor jouw reactie, Marieke.

 • Simone
  Beantwoorden

  Hey Mark,
  Mooi dat je schrijft dat het mogelijk is om vanuit het onpersoonlijke naar een echt contact te komen met je date.
  Daar verlangen mensen ook echt naar.

  • Marc de Walle
   Beantwoorden

   Hoi Simone,
   Dank voor jouw reactie.
   Naarmate singles een gesprek weten te ‘sturen’ van onpersoonlijk naar echt contact, laten ze zien waar ze voor staan. Voor sommigen is dat spannend, maar dit kan heel goed werken als ‘klikversneller’. Net als een onbevangen houding.

   Groet,
   Marc

 • Kit Haan
  Beantwoorden

  Mooi hoe je uitlegt dat je een stap moet zetten van de speeddate naar een meer contact moment. Plus dat die stap relatief klein is. Juist doordat je dat doet ontstaat er dat intense, mooie gesprek en misschien een basis voor nog veel meer moois. Fijn dat je jouw klanten hiermee kunt helpen Marc!

  Liefs Kit

  • Marc de Walle
   Beantwoorden

   Hoi Kit,
   Dank voor jouw reactie.
   Tijdens een speeddate krijg je een eerste indruk van elkaar. Wat straalt iemand uit, als hij of zij iets zegt? Dat blijft vaak bij. Het ‘echte’ leren kennen ontstaat daarna wanneer je je durft open te stellen voor elkaar. Dan kunnen er bijzondere gesprekken ontstaan. Wie weet wat daaruit voorkomt…

   Liefs, Marc

 • Marielle
  Beantwoorden

  Ik denk nog vaak terug aan de eerste date die ik had met mijn partner. Ik had me voorgenomen me echt voor hem open te stellen. We vielen als een blok voor elkaar. Het is zo waardevol echt jezelf te laten zien, goed dat je het opschrijft Mark.

  • Marc de Walle
   Beantwoorden

   Hoi Marielle,

   Dank voor jouw openhartige reactie.
   Goed dat je je tijdens jullie eerste date echt hebt opengesteld naar hem. Jouw waardevolle voornemen heeft er aan bijgedragen, dat jullie als een blok voor elkaar vielen. En, nu nog steeds mooie herinneringen koesteren aan jullie eerste date.

   Groet,
   Marc

Leave a Comment